Ekm

Tarık Buğra Anadolu Lisesi olarak ülkemizin kuruluşunun ve ulusumuzun var oluşunun tarih sayfalarına yazıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı 100. yıl dönümünde coşkuyla kutladık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşısının okunmasıyla başlayan törenimizin açılış konuşmasını Okul Müdürümüz Sayın Özen ŞENEL gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından okulumuz öğretmen ve öğrencileri adına şiir ve konuşmalar yapıldı. Törenimiz orotoryo ve koromuzun performanslarıyla son buldu.

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyettimizin 100.yılında 29 Ekim haftası kapsamında öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerimiz okulumuz ve sınıflarımızı süsledi.

Ekm

• İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 Kasım 2023 Perşembe günü 10. sınıflar Coğrafya dersinden 1. dönem 1. yazılı sınav olarak il geneli ortak sınav yapılacaktır.
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Aralık 2023 Çarşamba günü 9. sınıflar Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden 1. dönem 2. yazılı sınav olarak ülke geneli ortak sınav yapılacaktır.

Değerli Velilerimiz,

Öğretmenlerimiz ile öğrencilerinizin durumları ile ilgili daha sağlıklı görüşme yapabilmeniz için zaman çizelgesi hazırlanmıştır.

Ekm

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı Okul Aile Birliği Olağan toplantısı 20 Ekim Cuma günü saat 11.00'da okulumuz çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Gündem maddeleri aşağıda belirtilmiştir.

Ekm

Okulumuz tarafından atık kağıt toplama kampanyası başlatılmıştır.

Öğrencilerimizin, gelecek ve çevre duyarlılığına sahip olduğunu düşünmekte ve tüm öğrencilerimizin kampanyamıza katılımını beklemekteyiz.

Evden getirdiğiniz kullanılmış ders kitabı, defter, soru bankası vb. atıklar toplanarak, tekrar kullanımının sağlanmasını hedefleyen kampanyamız için kitaplarınızı ve defterlerinizi 23 Haziran 2023 Cuma gününe kadar okulumuza teslim edebilirsiniz.

May

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Tarık Buğra Anadolu Lisesi mezuniyet töreni idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sevgili öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Profesyonel hayata uğurladığımız gençlerimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz. Bu coşkulu ve gururlu gecede bizleri katılımları ile onurlandıran herkese çok teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs  Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  coşkuyla kutladık.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 'da Milli Mücadeleyi başlatmak amacıyla Samsun'a çıkısının 104.yıl dönümünü coşkuyla andık.

Yana Oğuz'un çırası,

Yedi iklime varası,

Dünya durdukça durası,

Ay kaşında yıldızı heyy!

Bize bu kutlu toprakları, il tutup, yurt kuran atalarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ; başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, Milli Mücale'nin bütün kahramanlarını rahmet minnet ve saygıyla yad ediyoruz.

May

Değerli Velilerimiz, 07 Mayıs 2023 Pazar günü Saat 11.00'da Öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişmeleri konusunda bilgi ve paylaşımında bulunacağımız, 2.Dönem Genel Veli Toplantımıza katılımlarınızı bekler,esenlikler dileriz.

Nis

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920 yılında, Milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103.Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuz İngilizce zümresinin hazırladığı program ile kutladık.

Nis

12.Sınıf öğrencilerimizin 2.dönem 2.sınav tarihleri yayımlandı.Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Tarık Buğra Anadolu Lisesi olarak büyük destanımızın kahramanlarını okulumuzda gerçekleştirdiğimiz törenle andık. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu destanın yazılması için canlarını veren şehitlerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma töreni okulumuzda güzel bir çalışma ile gerçekleştirilmiştir. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı. Milletin sesi Mehmet Akifi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şâd olsun.