Nis

"Dön Bak Dünyamıza" isimli e-Twinning projemizin , kültürel çevre gezisini "Tarihi Yarımada " da gerçekleştirdik. Mart ayında da Doğa yürüyüşü, Hayvan besleme gibi etkinliklerde bulunarak aynı zamanda Web 2 araçlarıyla öğrenme materyalleri hazırlayan proje ekibimiz, Sirkeci Garı, Ayasofya Camii, Küçük Ayasofya Camii, Gülhane Parkı, Sultan Ahmet Meydanı ve Sultan Ahmet Camii, ile Topkapı Sarayı'na düzenlenen gezimizde tarihle içiçe bir gün geçirdiler.

Roma ve Osmanlı İmparatorluklarının kültürel miraslarını yakından tanıma fırsatı bulurken her birinin geleceğe özenle taşımamız gereken birer emanet olduğu gerçeğinden hareketle projelerinin son etabını da tamamlamış oldular.

Projeye katılım sağlayan öğrencilerimize ve projeyi koordine eden tarih öğretmenimiz Filiz FİDANOĞLU'na teşekkür ederiz.

OKULUMUZ OKUYOR!

Okuma değeri üzerinde duran ve Okuma projeleriyle öne çıkan okulumuzda bugün; 1964 yılından bu yana ülkemizde kutlanan "KÜTÜPHANELER HAFTASI" kapsamında tüm sınıfların katılımıyla OKUMA ETKİNLİĞİ gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca kütüphane ve kitaplarla ilgili farkındalığı yükseltmek için kütüphanede de okuma etkinliği gerçekleştirip "İSTANBUL'U OKUYORUM" projesi kapsamında görsel temalar oluşturulmuştur.

Etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.✨

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma programında Bir hilal uğruna batan güneşlerimizi yâd etmek için Tarık Buğra Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz anma programında Tarih zümremiz Pınar Barışık, Filiz Fidanoğlu ve Yunus Kösedağ liderliğinde hazırlanan okul öğrencilerimizden oluşan oratoryo-tiyatro, şiir dinletisi yapılmıştır.

Programın açılış konuşmasını okul müdürümüz Özen Şenel yaparken; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı tarih öğretmenimiz Filiz Fidanoğlu yapmıştır. Edebiyat öğretmenimiz Gülhan Kır "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri seslendirmiştir. Müzik öğretmenimiz Sema Gün Mama liderliğindeki müzik dinletisinde, okul koromuz Çanakkale türküsünü seslendirmiştir.

Çanakkale'de yitirdiğimiz nice aziz şehidimizin yanında, Kurtuluş Savaşı'nda ve sonrasında ebediyete intikal eden ve mukaddes vatanımızın her karışı için kanını döken tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Çanakkale ruhunu tüm inançlarıyla aktaran emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden biri olan deprem anında nasıl davranmaları ve ne önlemler almalarını öğretmenl ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Öğrencilerimize öncelikle deprem konusuyla ilgili video izletildi.Ardından öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum siren sesi ile "Çök,Kapan,Tutun" hareketi yapılarak siren sesinin bitmesi beklendi. Siren sesinin bitmesinin ardından duyurularla öğrencilerimiz,öğretmenlerimizin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi. Tatbikatta bizi yalnız bırakmayan Emniyet yetkilimiz,Belediye yetkilimiz, Mahalle muhtarımız

ve Mahalle imamımıza teşekkür ederiz.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem 2.Sınav Tarihleri Belli Oldu.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü programımızı gerçekleştirdik.

Tarık Buğra Anadolu Lisesi olarak emekliliğe ayrılan Matematik Öğretmenlerimizden

Serda ZENGİN ve Halit ZENGİN'e Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler  gününü kutlarız.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83.yıl dönümünde okulumuz Tarık Buğra Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma töreni gerçeklestirildi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını şehitlerimizi, ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve ögrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. Yıldönümünü, Tarık Buğra Anadolu Lisesi olarak sosyal mesafe kurallarına uygun, öğretmen ve öğrencilerimizle beraber büyük bir coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun...